ترکیب محیط های غذایی ( mg/l ) مورد استفاده در کشت بافت خربزه:
شماره 1: محیط کشت پروتوپلاست، شماره 2: محیط کشت جمع آوری یاخته های حاصل از پروتوپلاست، شماره 3: محیط کشت گیاه زایی یاخته ها، شماره 4: محیط کشت رشد پینه ( کالوس ) و تشکیل جوانه های مناسب، شماره 5: محیط کشت برای واکشت پینه اندام زایی با چندین برابر نوشاخه های خوب تکامل یافته، شماره 6: محیط کشت برای ریشه زایی گیاهچه، شماره 7: محیط کشت برای جوانه زنی بذور خربزه در شرایط ضد عفونی.
ترکیبات شیمیایی |
شماره 1 |
شماره 2 |
شماره 3 |
شماره 4 |
شماره 5 |
شماره 6 |
شماره 7 |
نیترات پتاسیم |
2500 |
2500 |
1900 |
1900 |
1900 |
1900 |
1900 |
نیترات آمونیوم |
- |
- |
1650 |
1650 |
1650 |
1650 |
1650 |
سولفات پتاسیم |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
سولفات منیزیم هفت آبه |
250 |
250 |
370 |
370 |
370 |
370 |
370 |
کلرور پتاسیم |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
نیترات کلسیم چهار آبه |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
فسفات کلسیم |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
فسفات دی هیدروژن پتاسیم |
- |
- |
170 |
170 |
170 |
170 |
170 |
فسفات دی هیدروژن سدیم یک آبه |
150 |
150 |
- |
- |
- |
- |
- |
فسفات دی هیدروژن آمونیوم |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
سولفات آمونیوم |
134 |
134 |
- |
- |
- |
- |
- |
سولفات منگنز چهار آبه |
2/13 |
2/13 |
3/22 |
3/22 |
3/22 |
3/22 |
3/22 |
اسید بوریک |
3 |
3 |
2/6 |
2/6 |
2/6 |
2/6 |
2/6 |
سولفات روی هفت آبه |
2 |
2 |
6/8 |
6/8 |
6/8 |
6/8 |
6/8 |
مولیبدات سدیم دو آبه |
25/0 |
25/0 |
25/0 |
25/0 |
25/0 |
25/0 |
25/0 |
سولفات مس پنج آبه |
025/0 |
025/0 |
025/0 |
025/0 |
025/0 |
025/0 |
025/0 |
کلرور کبالت شش آبه |
025/0 |
025/0 |
025/0 |
025/0 |
025/0 |
025/0 |
025/0 |
یدور پتاسیم |
75/0 |
75/0 |
83/0 |
83/0 |
83/0 |
83/0 |
83/0 |
سولفات فرّو هفت آبه |
8/27 |
8/27 |
8/27 |
8/27 |
8/27 |
8/27 |
8/27 |
اتیلن دی آمین تترا استات سدیم |
3/37 |
3/37 |
3/37 |
3/37 |
3/37 |
3/37 |
3/37 |
اسید نیکوتنیک |
1 |
1 |
- |
- |
- |
- |
5/0 |
پیریدوکسین |
1 |
1 |
- |
- |
- |
- |
5/0 |
تیامین |
10 |
10 |
1 |
1 |
1 |
- |
1/0 |
گلایسین |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
2 |
میو- اینوزیتول |
100 |
100 |
100 |
100 |
100 |
- |
100 |
تو فور دی |
1 |
1 |
- |
- |
- |
- |
5/0 |
اسید نفتالن اسیدیک |
5/0 |
5/0 |
- |
- |
01/0 |
- |
- |
کینتین |
- |
- |
10 |
6 |
- |
- |
- |
بنزیل آمینوپورین |
5/0 |
5/0 |
- |
- |
01/0 |
- |
- |
اسید آبسیزیک |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
زآتین |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
IAA |
- |
- |
1/0 |
1/0 |
- |
1/0 |
- |
IBA |
- |
- |
1/0 |
1/0 |
- |
1/0 |
- |
لاکت آلبومین هیدرولیزات |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
عصاره سیب زمینی |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
ساکارز |
10000 |
10000 |
30000 |
30000 |
30000 |
20000 |
10000 |
مالتوز |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
گلوکز |
5000 |
5000 |
- |
- |
- |
- |
- |
آگار خالص |
- |
- |
6000 |
8000 |
8000 |
8000 |
8000 |
آگارز |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
کازئین هیدرولیزات |
- |
- |
100 |
100 |
100 |
100 |
- |
pH |
7/5 |
7/5 |
7/5 |
7/5 |
7/5 |
7/5 |
7/5 |
منبع:فردوس عادلی