رویان

بزرگترین مجله کشاورزی اینترنتی

رویان

بزرگترین مجله کشاورزی اینترنتی

درس 11 : برآورد کرت گمشده

درس 11 : برآورد کرت گمشده

برای برآورد کرت  یا کرت های گم شده درطرح های :

بلوک های کامل تصادفی ( CRBD ) ، فاکتوریل و

اسپلیت پلات با طرح پایه(بلوک های کامل تصادفیCRBD و طرح کاملا تصادفیCRD)

و همچنین آزمایشات مرکب چند سال و چند مکان به دو طریق زیر می توان عمل نمود .

ابتدا داده ها را از طریق زیر منوهای شماره     20.FILES و 41.SEDIT وارد یا فعال نموده ، آنگاه با زدن کلید Esc   به صفحه اصلی  MSTAT- C بر می گردیم .

 

 

 120.jpg

 

 

روش اول :

بر روی زیر برنامه مربوطه ، کلید Enter   را زده و تجزیه واریانس را بطور معمول انجام دهیم . بعنوان مثال اگر آزمایش بر اساس  طرح بلوک های کامل تصادفی ( CRBD )  است ،  بر روی زیر برنامه شماره 4. ANOVA-2  کلید  Enter   را فشار می دهیم  و مراحل انجام تجزیه واریانس را براساس آن چیزی که در مبحث تجزیه واریانس بر اساس طرح بلوک های کامل تصادفی ( CRBD ) ،  گفته شده انجام می دهیم . که بطور اتوماتیک مقادیر کرت گمشده محاسبه و بصورت زیر در صفحه اول خروجی نمایش داده می شود . با این تفاوت که در خروجی  به ازای تعداد کرت های گم شده ، از درجه آزادی کل و اشتباه آزمایشی کم خواهد شد .

 

 

211.jpg

 

روش دوم :

 بر روی زیر برنامه شماره    28 . MISVALESTکلید  Enter   را فشار می دهیم .

 

312.jpg

 

پس از مشاهده راهنمای مختصر (پنجره فوق ) ، مجددا با زدن کلید Enter پنجره زیر باز شود .

 49.jpg

 

در پنجره فوق باید شماره ستون های مربوط به بلوک و تیمار ذکر گردد .

تذکر :  برای جدا کردن متغیرها از همدیگر از کاراکتر (( ,  )) استفاده می شود. آنگاه کلید Enter را می زنیم تا پنجره زیر باز شود .

 

 511.jpg

در پنجره فوق شماره ستون مربوط به بلوک ذکر می گردد . آنگاه با زدن کلید Enter پنجره زیر باز شود .

 

 

 

69.jpg

 

 

 

در پنجره فوق لیست تمامی متغیرها به ما نمایش داده می شود . متغیر یا متغیرهای دارای کرت گمشده انتخاب و کلید Enter  را می زنیم.

در پنجره متغیرها ، برای انتخاب متغیر مورد نظر کافیست با کلید مکان نما بروی آن رفته و با کلید Space bar   آن را انتخاب نماییم . در صورتیکه تجزیه واریانس چند متغیر مد نظر باشد ، با کلید Space bar   یکی یکی ، همه آنها را انتخاب می کنیم آنگاه  کلید    Enter  را می زنیم.

 

 

 79.jpg

 

 

 

در پنجره فوق تعداد کل ردیف ها   ( داده ها ) پرسیده می شود ، در صورتیکه تعداد ردیف ها صحیح باشد حرف Y را تایپ نموده و  کلید Enter  را فشار می دهیم . ولی در صورتیکه تعداد ردیف ها صحیح نباشد حرف N را تایپ نموده و  کلید Enter  را می زنیم ودر پنجره باز شده ، تعداد صحیح ردیف ها را نوشته آنگاه کلید Enter  را فشار می دهیم .

 

 

 

86.jpg

 

 

 

در پنجره فوق سوال می گدد ، آیا داده  یا داده های برآورد شده ، در جای خالی فایل داده ها ذخیره شود .

درصورتی که هدف انجام تجزیه واریانس پس از برآورد داده های گم شده باشد حرف N را تایپ می کنیم ، زیرا در صورت جایگزین کردن داده ها ، تجزیه واریانس بصورت معمولی انجام

می گیرد ولی اگر جای داده گمشده خالی باشد در هنگام تجزیه واریانس ، داده گمشده پرسیده می شود و به ازای هر واحد گمشده یک واحد از درجه آزادی کل و اشتباه آزمایشی کم خواهد شد . آنگاه کلید Enter  را فشار می دهیم تا پنجره زیر باز شود .

 

 96.jpg

 

 

 

در پنجره فوق متغیر یا متغیرهای دارای کرت گمشده را  انتخاب و کلید Enter  را می زنیم.

 

 

105.jpg

 

 

در سطر اول پنجره فوق ، تعداد دفعات محاسبه برای برآورد کرت گمشده ( عدد 10 زمانی که بیش از یک کرت گمشده داشته باشیم تایپ می گردد) وارد می شود .

در سطر دوم تعداد ارقام اعشاری برای برآورد کرت گمشده تعیین می گردد بعنوان مثال تایپ عدد (( 2 -  )) یعنی مقدار کرت گمشده تا دو رقم اعشار  محاسبه گردد.

 

 

142.jpg

از پنجره فوق منوی اول  ( view  output on  screen ) را انتخاب می کنیم تا اطلاعات بصورت زیر

نمایش داده شود .

 124.jpg

plantbreeding.wordpress.com

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد