-
کاشت آواکادو
چهارشنبه 15 اسفند 1386 17:32
به آواکادو در گذشته گلابی تمساح ، روغن سبز ، گلابی روغنی و ... می گفته اند. در زبان اسپانیا یی آگواکات ، در زبان پرتغالی آباکات و در زبان فرانسوی آوکاتیر هم می گویند و تنها میوه خانواده برگ بو (برگ غار ) از خانواده lauraceae است. توصیف آواکادو درختی افراشته است که طولش 9 متر و گاهی تا 18 متر یا بیشتر هم می رسد، قطر...
-
آفات مهم برنج
چهارشنبه 15 اسفند 1386 17:31
مگس خزانه Ephydra afglianica این حشره مهمترین آفت برنج در خزانه است ودر برخی از سالها باعث از بین رفتن بسیاری از خزانه ها گردیده و منجر به تجدید کشت می شود. مشخصات ظاهری: حشره بالغ دارای سر عریض و چشمهای کوچک و به رنگ قهوه ای تیره است. تخم ها بیضی کشیده و تخم های تازه به رنگ روشن است . شکل لاروها تقریبا استوانه ای و...
-
مهندسی ژنتیک
سهشنبه 14 اسفند 1386 11:24
مهندسی ژنتیک : مهندسی ژنتیک ، شامل تکنیکهایی مانند جداسازی ، خالص سازی ، وارد کردن و تظاهر یک ژن خاص در یک میزبان میباشد که نهایتا منجر به بروز یک صفت خاص و یا یک محصول مورد نظر میشود . چند مورد از کاربرد های مهندسی ژنتیک : ژن درمانی : تا کنون صدها بیمار تحت مداوای ژن درمانی قرار گرفتهاند. محققین راههای دستیابی به...
-
تنش محیطی
سهشنبه 14 اسفند 1386 11:23
تنش محیطی تنش یا استرس Stress ، واژهای است که اولین بار توسط دانشمندان علوم بیولوژیک در مورد موجودات زنده بکار برده شد. بعدها این واژه از علم فیزیک گرفته شده و آن را به عنوان هر عاملی که امکان بالقوه وارد آوردن صدمه به موجودات زنده را دارد تعریف نمودند. تنش، نتیجه روند غیرعادی فرآیندهای فیزیولوژیکی است که از تأثیر یک...
-
اثر حاصلخیزی خاک در کشت زعفران و چگونگی حاصلخیزی3
سهشنبه 14 اسفند 1386 11:22
اثر حاصلخیزی خاک در کشت زعفران و چگونگی حاصلخیزی3 برقراری توازن تغذیهای : باروری و حاصلخیزی یک خاک علاوه بر وابسته بودن به مقدار عناصر غذایی به توازن و تعادل آنها نیز شدیداً وابسته است . به طوریکه در حالت عدم توازن و تعادل تغذیهای، مصرف کودها نه تنها موثر واقع نمیشود، حتی در بعضی مواقع در جهت عکس عمل کرده و کشاورزان...
-
اثر حاصلخیزی خاک در کشت زعفران و چگونگی حاصلخیزی2
سهشنبه 14 اسفند 1386 11:20
اثر حاصلخیزی خاک در کشت زعفران و چگونگی حاصلخیزی2 عملیات به زراعی زعفران ( به طور خلاصه ) : با توجه به اینکه اصلاح نبات زعفران از طرق به نژادی امکان پذیر نیست لذا برأی بازدهی بیشتر محصول و ارتقا کمی و کیفی ان باید به عوامل زیر متوصل شد : 1. زمین انتخاب شده برأی کاشت زعفران باید حاصلخیز بوده و غنی از مواد غذای و الی...
-
اثر حاصلخیزی خاک در کشت زعفران و چگونگی حاصلخیزی1
سهشنبه 14 اسفند 1386 11:19
اثر حاصلخیزی خاک در کشت زعفران و چگونگی حاصلخیزی 1 پیشینه تاریخی زعفران زعفران از گیاهان بومی ایران است که در سرزمین اصلی ان از زمان حکومت مادها در دامنه کوههای الوند در همدان و حوالی ان بوده است . گفته می ود ایرانیان نخستین قومی بوده اند که در این گیاه ارزشمند را شناخته و به کشت و پرورش ان پرداخته اند . قدیمی ترین...
-
خا کهای شور و سدیمی4
سهشنبه 14 اسفند 1386 11:17
خا کهای شور و سدیمی4 مقالات تشکیل خاک های شور و سدیمی و اصلاح آنها چکیده مقاله حاضر خلاصه ای است از وضعیت عمومی خاکهای مبتلا به نمک و عوامل موثر در تشکیل و اصلاح آنها که در آن روابط متقابل شوری،آبیاری، زه کشی و گیاهان زراعی مورد بحث قرار می گیرد. و بر خاک های شور_ به دلیل اهمیت شان_ تاکید شده است. مقدمه امروزه ازدیاد...
-
خا کهای شور و سدیمی3-3
سهشنبه 14 اسفند 1386 11:16
خا کهای شور و سدیمی3-3 فصل چهارم 4_1_ روشهای آبیاری در ارتباط با کنترل شوری به طور کلی، پخش آب در سطح مزرعه در روشهای مختلف آبیاری به سه طریق صورت می گیرد. الف_ آب در تمام سطح زمین پخش می شود(آبیاری بارانی و کرتی). ب_ آب روی یک خط پخش می شود(آبیاری فارو یا آبیاری به وسیله لوله های سوراخدار) ج_آب در یک نقطه پخش می...
-
خا کهای شور و سدیمی3-2
سهشنبه 14 اسفند 1386 11:15
خا کهای شور و سدیمی3-2 _4_ عکس العمل گیاه نسبت به شوری 3_4_1 علائم گیاهی اولین اثر شوری بر رشد گیاهان زراعی عدم یکنواحتی در جوانه زدن بذر است به طوری که در سطح مزرعه لکه های لخت و بدون بوته به چشم می خورد بقیه بوته ها نیز به رنگ سبز متمایل به آبی تیره در می آیند. ولی اگر شوری به اندازه ای نباشد که لکه های لخت مزرعه به...
-
خا کهای شور و سدیمی3-1
سهشنبه 14 اسفند 1386 11:14
خا کهای شور و سدیمی3-1 فصل سوم مشخصات خاکهای شور و سدیمی و اثر آن بر خصوصیات خاک و رشد گیاهان 3_1_طبقه بندی خاکهای شور و سدیمی جهان 3_1_1_خاک های شور: در این خاکها میزان هدایت الکتریکی عصاره اشباع خاک (ECe) بیش از چهار دسی زیمنس بر متر در 25 سانتی گراد درصد سدیم تبادلی (ESP) کمتر از 15 درصد و اسیدیته pH) ( خاک معمولاً...
-
خا کهای شور و سدیمی2
سهشنبه 14 اسفند 1386 11:13
خا کهای شور و سدیمی2 فصل دوم شیمی خاکهای شور و سدیمی و آب آبیاری 2_1_ عوامل موثر در شور و سدیمی شدن خاک و آب به طور کلی عوامل موثر در شور و سدیمی شدن خاک و آب و هوا دیدگی کانیها، رسوبات ثانویه، رسوبات موٌاد معلٌق در هوا فعٌالیتهای بشر می باشد. 2_1_1_ هوادیدگی اوٌلین عامل موثر در میزان نمک آبها و خاکها، پدیده هوا دیدگی...
-
حاصلخیز کردن خاک جهت کشت گندم
سهشنبه 14 اسفند 1386 11:10
مقدمه. . . . . . . . . . . . . . . . تهیه ی زمین برای زراعت عمومی. . . . . واکنش خاک. . . . . . . . . . . . . . خاک شنی و خاک رسی. . . . . . . . خاک آهکی . . . . . . . . . . . . . . خاک هوموسی . . . . . . . . . . . . . خاک مزرعه ی گندم . . . . . . . . . اثرات مصرف کود....... . . . . .. پروتئین دانه ی گندم تحت تأثیر...
-
خا کهای شور و سدیمی1
دوشنبه 13 اسفند 1386 17:06
خا کهای شور و سدیمی 1 آنچه در این تحقیق می خوانید: فصل اول: چگونگی پیدایش و گسترش خاکهای شور و سدیمی: 1- خاکهای شور و سدیمی در جهان 2- خاکهای شور و سدیمی در ایران 3- خاکهای شور و قلیا 4- دسته بندی سدیم موجود در خاک 5-عوامل شوری خاک 6-مبدأ و گسترش جغرافیایی خاکهای مبتلا به نمک 7- تشخیص مسائل شوری فصل دوم: شیمی خاکهای...
-
نکات طلایی سودانگراس و نکاتی راجع به سیلو کردن گیاهان علوفه ای
دوشنبه 13 اسفند 1386 17:05
نکات طلایی سودانگراس و نکاتی راجع به سیلو کردن گیاهان علوفه ای سودانگراس مقاوم به پاخوری است. مقدار اسید پروسیک در سودانگراس شیرین بیشتر است. سرما و خشکی باعث تجمع اسیدپروسیک در برگها می شود. این ماده حدود 4 تا 5 ساعت پس از چیدن در گیاه دوام دارد. مناسب ترین زمان برداشت سودانگراس پس از گلدهی کامل بوته هاست. چون هر چه...
-
بررسی پارامترهای ژنتیکی در برخی از صفات گندم با استفاده از روش ت
دوشنبه 13 اسفند 1386 17:04
بررسی پارامترهای ژنتیکی در برخی از صفات گندم با استفاده از روش تلاقی دی الل در دو شرایط نرمال و تنش خشکی به منظور مطالعه نحوه توارث مقاومت به خشکی در برخی ازصفات گندم ، هفت رقم گندم نان ، به همراه نتاج آن ها بر اساس طرح آمیزشی دای الل یک طرفه ، در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار ، در دو شرایط نرمال و تنش...
-
مشخصات گیاه شناسی و طبقه بندی گندم
دوشنبه 13 اسفند 1386 17:04
مشخصات گیاه شناسی و طبقه بندی گندم گندم به خانواده گندمیان ( گرامینه یا پوآسه ) ، طایفه هوردیه و جنس تریتیکوم تعلق دارد . گونه های اهلی و وحشی آن از لحاظ تعداد کروموزوم به سه گروه دیپلوئید ، تتراپلوئید و هگزا پلوییدتقسیم می شود . گونه های تتراپلوییدها ، آمفی پلوئیدی از تلاقی دو دیپلوئید هستند و و هگزاپلوئید ها ، آمفی...
-
یولاف یا جو دوسر
دوشنبه 13 اسفند 1386 17:03
یولاف یا جو دوسر با نام علمی: Avena sativa گیاهی است از خانواده گندمیان که دارای گلهای بسیار ریز و نامشخص است. این گلها در دستجاتی که اصطلاحا سنبله نامیده می شود قرار گرفته اند و هر سنبله توسط دو برگچه کوچک که پوش یا گلوم است پوشیده می شود و دارای زواید دراز نخی شکلی به نام ریشک هستند. یولاف در بیشتر نقاط کشور رویش...
-
مطالعه نحوه توارث و ارزیابی مقاومت به خشکی در گندم نان
دوشنبه 13 اسفند 1386 17:02
مطالعه نحوه توارث و ارزیابی مقاومت به خشکی در گندم نان به منظور ارزیابی پتانسیل عملکرد دانه ژنوتیپهای گندم نان در شرایط تنش خشکی و بررسی ارتباط برخی از صفات کمی با عملکرد و انتخاب ژنوتیپهای برتر جهت استفاده در برنامه های به نژادی آینده ,تعداد 245 ژنوتیپ دریافتی از سمیت ) مکزیک ( به همراه شاهدهای کویر ، زاگرس ، دابل...
-
چغندر قند SUGAR BEET
دوشنبه 13 اسفند 1386 17:01
چغندر قند SUGAR BEET - در بین عوامل موثر بر مرغوبیت تاثیر منطقه کشت بیشترین و کود ازته هم پس از آن تاثیر بر روی مرغوبیت قند دارد. عوامل کشت 37% کود ازته 20% رقم و به زراعی 16% بارندگی و اقلیم11% - در اواخر تابستان هوا رو به خشکی می رود و مقدار برگها کاهش یافته اند و تنفس کم می شود و غده در حال رسیدگی تکنولوژی می باشد...
-
نکات طلایی شبدر CLOVER
دوشنبه 13 اسفند 1386 17:00
نکات طلایی شبدر CLOVER شبدر قرمز Trifolium pratense معروفترین شبدر در دنیا بوده و بالا ترین محصول را در میان شبدرها دارد. شبدر قرمز مخصوص مناطق سردسیر بوده، طالب آب و هوای مرطوب و سرد می باشد و ضمناً این گیاه چند ساله است. در بهترین شرایط شبدر از نظر کیفیت از یونجه بهتر بوده ولی محصول آن پایین تر است.(پروتئین بالا تر...
-
نکات طلایی یونجه 1 ALFALFA
دوشنبه 13 اسفند 1386 17:00
نکات طلایی یونجه 1 ALFALFA جدا شدن دو ناو و آزاد شدن اندامهای جنسی (پرچم)، خامه، کلاله و قسمتی از تخمدان در یونجه تریپینگ نامیده می شود. عمل تریپینگ بوسیله باد، حشرات و زنبور برگخوار (مگاچیل) و کمتر بوسیله زنبور عسل انجام می شود. PH مناسب برای یونجه 4/7 می باشد که قلیایی بوده و اگر محیط اسیدی شد نیاز به آهک دادن می...
-
نکات طلایی اسپرس
دوشنبه 13 اسفند 1386 16:59
نکات طلایی اسپرس اسپرس مخصوص مناطق گرم است و در زمینهای سبک و شرایط نامساعد عملکرد خوبی دارد. اسپرس دگرگشن بوده و عامل گرده افشانی زنبور عسل می باشد. این گیاه دارای ریشه های عمیق بوده و گیاهی چندساله است. گیاهی مقاوم به خشکی و گرما بوده و به سرما حساس است بخصوص در اوایل رشد. دارای مواد معدنی بخصوص کلسیم است. زمینهای...
-
اصلاح نباتات
دوشنبه 13 اسفند 1386 16:58
اصلاح نباتات : اهلی نمودن گیاهان یکی از مهمترین وقایع کشاورزی در دنیای جدید است. هدفهای کلی اصلاح نباتات افزایش عملکرد در واحد سطح بهتر نمودن کیفیت محصولات کشاورزی و تولید مواد اولیه مورد نیاز جوامع انسانی است. ارقام و واریتههای اصلاح شده گیاهان زراعی و زینتی هر ساله از کشوری به کشور دیگر انتقال داده میشود. بدین...
-
طبقه بندی علمی گیاهان زراعی
دوشنبه 13 اسفند 1386 16:57
طبقه بندی علمی گیاهان زراعی گیاهان زراعی بسیار متنوع بوده ،به صورت های مختلفی مصرف گشته و در عملیات زراعی نیز تفاوت های زیادی با یکدیگر دارند. با این حال ،کیاهان زراعی مختلف دارای وجوه اشتراک زیادی می باشند. به طور کلی گیاهان زراعی را می توان به صورت های مختلفی از جمله بر اساس خصوصیات گیاهشناسی و تکاملی ، هدف تولید و...
-
بیماری ناخنک
دوشنبه 13 اسفند 1386 16:57
بیماری ناخنک بیماری ناخنک در غلات سمی به نام ارگوتین تولید میکند که علاوه بر انسان به حیوانات نیز آسیب میرساند. قارچ عامل بیماری ناخنک غلات یا ارگوت دارای نام علمی Claviceps purpurea است و در سرتاسر جهان بر روی گندم، جو، چاودار، یولاف، ارزن و بسیاری از گندمیان زراعی و وحشی این بیماری را ایجاد میکند . درصد ابتلا به...
-
مقدمه ای بر گیاهشناسی
دوشنبه 13 اسفند 1386 16:56
ریشه به استثنای خزه گیان و چند گونه از نهانزادان آوندی که فاقد ریشهاند در بقیه گیاهان این اندام به شکلهای مختلف وجود دارد. در ریشه و ساقه نهاندانگان دولپهای دو نوع ساختار ممکن است وجود داشته باشد. ساختار نخستین و ساختار پسین. ساختار نخستین ، ساختمانی است که در ابتدا در ریشه و ساقه وجود دارد و ساختار پسین ، ساختاری...
-
بررسی پارامترهای ژنتیکی در ارقام گندم نان بااستفاده از روش تلاقی
دوشنبه 13 اسفند 1386 16:55
بررسی پارامترهای ژنتیکی در ارقام گندم نان بااستفاده از روش تلاقی دی الل در دو شرایط نرمال و تنش خشکی به منظور مطالعه نحوه توارث مقاومت به خشکی در گندم ، هفت رقم گندم نان ، به همراه نتاج آن ها براساس طرح تلاقی های دای آلل یک طرفه ، در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار ، در دو شرایط نرمال و تنش خشکی در سال 1383...
-
نکات طلایی چغندر علوفه ای fodder beet
دوشنبه 13 اسفند 1386 16:54
نکات طلایی چغندر علوفه ای fodder beet هرچه غده سفیدتر و کشیده تر باشد میزان قند بیشتر است. چغندر قند 3 برابر چغندر علوفه ای برگ دارد. چغندر علوفه ای نسبت به چغندر قند اغلب از زمین بیرون می آید. تعداد دوایر متحدالمرکز در چغندر علوفه ای 5-3 عدد و در چغندر قند 12-8 عدد می باشد. سلولهای پارانشیمی ذخیره ای در اطراف این...
-
فرسایش خاک
دوشنبه 13 اسفند 1386 16:49
1- مقدمه . 3 2- اهمیت فرسایش ... 4 3- انواع فرسایش ... 5 4- مراحل مختلف فرسایش ... 7 5- اشکال مختلف فرسایش ... 8 6- اثر و نتیجه فرسایش ... 14 7- مبارزه با فرسایش خاک . 17 8- مبارزه با فرسایش آبی .. 18 9- مبارزه با فرسایش بادی .. 29 10- منابع و مراجع . 37 1- مقدمه فرسایش که به آلمانی Abtrag وبه فرانسه وانگلیسی Erosion...