رویان

بزرگترین مجله کشاورزی اینترنتی

رویان

بزرگترین مجله کشاورزی اینترنتی

درس 6 : مرتب کردن داده ها و حذف متغیرها از فایل داده

درس 6 : مرتب کردن داده ها و حذف متغیرها از فایل داده

مرتب کردن داده ها و حذف متغیرها از فایل داده : 

برای  حذف یک یا چند متغیر از فایل داده ها و یا گروه بندی یک یا چند متغیر از فایل داده ها ، به صورت صعودی یا نزولی از زیر برنامه شماره 43 . SORT    در پنجره اصلی MSTAT- C     استفاده می شود .بدین منظور پس از فعال کردن فایل داده ها ، روی زیر برنامه شماره 43 . SORT    کلید Enter را فشار دهیم . تا صفحه زیر باز شود .تذکر : فعال کردن فایل داده ها به دو طریق زیر انجام می گیرد :

 1 - از طریق زیر منوی شماره  20.FILES  ، سپس مجددا با کلید Esc   به پنجره اصلی MSTAT- C     بر می گردیم .

2 -  منوی Input  file   در پنجره زیر : این منو برای فعال نمودن فایل داده های اولیه است که باید تغیراتی روی آن انجام بگیرد . در صورتی که فایل داده مربوطه قبلا فعال شده باشد ، مکان نما بطور خودکار روی قسمت بعدی Output  file    قرار می گیرد .

 

18.jpg

 

منوی  Output  file      :   این منو ، بمنظور ایجاد فایل دوم با نام جدید برای ذخیره تغیرات اعمال شده روی فایل اولیه ، بکار می رود ، با فشار دادن کلید  Enter بروی منوی Output  file ، پنجره زیر باز می شود . 

26.jpg

 

در پنجره فوق ، در سطر اول نام فایل ( حداکثر تا هشت کاراکتر ) ، در سطر دوم عنوان فایل و در سطر سوم اندازه آن تعیین می شود، قسمت آخر جهت فعال یا غیر فعال بودن فایل جدید ، پس از اتمام عملیات محاسبه می باشد . برای فعال ( ACTIVE )  یا غیر فعال ( INACTIVE )کردن آن از کلید Space  bar    استفاده می شود .آن گاه  با فشار دادن کلید  Enter  پنجره زیر باز می شود .

 

37.jpg

 

بر روی منوی Cases از پنجره فوق کلید  Enter را  فشار می دهیم تا پنجره زیر باز شود .

 

44.jpg

 

در پنجره فوق تعداد کل ردیف ها پرسیده می شود ، در صورتیکه تعداد کل ردیف ها صحیح باشد حرف Y  را وارد می کنیم ، در صورتیکه تعداد کل داده ها صحیح نباشد حرف N   را تایپ کرده تا پنجره زیر باز شود . و در آن تعداد صحیح داده ها را وارد می نماییم و کلید  Enter  را می زنیم .

55.jpg

 

 

با فشار دادن کلید Enter  ، پنجره زیر باز می شود .  

64.jpg

 

جهت مشاهده فهرست متغیرها ، در فایل اولیه بروی منوی Variables   کلید   Enter  می زنیم تا پنجره زیر باز شود .

 

74.jpg

 

 

جهت انتخاب متغیرها در پنجره فوق از کلید  Space  bar    استفاده می شود. (شکل زیر )

 

 82.jpg

 

 

با فشار دادن کلید Enter  ، پنجره زیر باز می شود ، که با زدن کلید Enter  بر روی منوی Key  پنجره بعدی باز می شود .

 

92.jpg

 

در پنجره زیر باید شماره متغیرهایی را که قرار است مرتب نمودن بر اساس آن ها انجام گیرد ، وارد  نماییم . در ستون Var شماره متغیرهای مورد نظر و در ستون Dir   ، نحوه مرتب کردن داده ها (صعودی + ، یا نزولی - ) تعیین می گردد .

 

101.jpg

پس از پایان وارد کردن اطلاعات کلید  F10   را فشار می دهیم  . سپس  آنقدر کلید Enter  را می زنیم ( حدود 30 تا 32 بار ) تا پنجره زیر باز شود .

 

113.jpg

 

در پنجره فوق بر روی منوی Sort  ، کلید    Enter  را فشار می دهیم تا پیغام اجرای موفقیت آمیز فرمان بصورت زیر نمایان گردد .

 

121.jpg

جهت مشاهده متغیر های مرتب شده ( در صورتیکه فایل دوم در حالت فعال  ACTIVE باشد ) ،  از زیر برنامه شماره  41 .SEDIT   در صفحه اصلی MSTAT- C      استفاده می گردد . 

 

تذکر: در صورتیکه تعداد ردیف ها زیاد باشد برای مشاهده کلیه ردیف ها باید بروی منوی  Enter/ Edit  کلید Enter  را فشار دهیم .

 

132.jpg  

plantbreeding.wordpress.com

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد