رویان

بزرگترین مجله کشاورزی اینترنتی

رویان

بزرگترین مجله کشاورزی اینترنتی

درختان میوه ایران

 

فهرستی از درختان میوه و میوه هایی که از ایام گذشته در ایران وجود داشته و یا امروزه در کشورمان کشت می شود . در این نوشته سعی شده به نکته های کوچک ولی مفید نیز از میوه کاری اشاره کنیم  

میوه ها را می توان به صورت زیر دسته بندی کرد .

·              میوه های استوایـــــــی (گرمسیری)                                  

·              میوه های مدیترانه ای

·              میوه های مناطق معتدل

·              میوه های بومی                                                                 

·              میوه های مغزدار

·              میوه های وحشی

·              میوه های غیرخوراکی

    درخت میوه

                                                 

آلبالو : بهترین راه تکثیر خوابانیدن است ولی با قلمه نیز تکثیر می شود .

ازگیل  : ( Mespilus germanica)  جزء میوه های شفت دار و زمان برداشت پائیز است .

انار : میوه انار یک سته است (berry) که کاسبرگ لایه بیرونی و یا پوست میوه را تشکیل می د هد و بهترین راه تکثیر؛ خوابانیدن است ولی با قلمه نیز تکثیر می شود .

آلو  : شامل چندین گونه وحشی و کشاورزی و میوه های هسته دارشفتهای نوع  Prunus ( آلو بخارا ؛آلو برقانی ؛ آلو قطره‌طلا و آلوکک )

انجیر: (Ficus spp ) نیمه گرمسیری  میوه در شاخه سال جاری تشکیل می شود و انواع دیگر( انجیرهندی – هلو انجیری )

آناناس :( Ananas comosus)  جزء میوهای استوایـی

انبه : ( Mangifera indica)  جزء میوهای همیشه سبز واستوایـی(گرمسیری) 

آووکادو : (Avocados)  جزء میوهای استوایـی

انگور ( مو) : نیاز به هرس زیاد دارد ؛ میوه مو به صورت جوانه های مخلوط جانبی روی شاخه های سال جاری تشکیل می شود .

آگلی : )پیوندی از پرتقال ، نارنگی و گریپ فروت , (  جزء مرکبات استوایی  

بادام  :( amygdalus communis)  جهت جلوگیری از سرمازدگی شکوفه از هورمون جیبرلین استفاده کنید .

بالنگ : ( citrus medica ) و جزء سیتروسهاست

به  : (gydonia oblanga)؛  دانه دار وجزء میوه های شفت دار

پاپایا (خربزه درختی)

پرتقال : دارای  گونه های شیرین و ترش است  ؛ جزء مرکبات استوایی

پسته  : مقاوم به خشکی و شوری

تمرهندی  : (Tamarindus indica) ؛ جزء میوهای استوایـی

تمشک ؛  تمشک سیاه : دارای گونه های متعدد است از طبقه rubus  

توت فرنگی : (Frigaria spp) میوه ای کاذب است  به هیچ وجه میوه محسوب نمی شوند اما در آشپزی به شکل میوه کاربرد دارد

خربزه : علائم رسیدگی نوک میوه نرم ؛ در ناحیه دم شیار به وجود بیایید وشبکه پوست برجسته شود و گیاهی از خانواده کدوئیان است

خرما : Phoenix dactylifera) ) ؛ ( تامار- رطب- خلال و کال مراحل مختلف رشدی میوه خرماست ) ؛ مقاوم به خشکی و شوری و تکثیر از  پاجوش

خرمالو  : ( Diospyros kaki) ؛ از میوههای بومی آسیاست

زرشک : نیمه گرمسیری

زیتون : نیمه گرمسیری

زالزالک  : (Crataegus spp. ) ؛ جزء میوه های شفت دار

زردآلو  : ((prunus armenica ؛ میوه های هسته دارشفتهای نوع  Prunus و دارای واریته هائی از جمله شکرپاره ؛ نادری و شاه  پسند مشهد می باشد

سیب : جزء میوه های شفت دار ؛ دانه دار ؛  به چهارپایه تقسیم می شوند : خیلی پاکوتاه EM9 .   پاکوتاه EM7,EM26 .  قوی EM2  . خیلی قوی         . EM 16

کوکبی (میوهٔ ستاره)

کیوی  : سفرس چینی Actinidia spp ))

گواوا (زیتون محلی) : ( (Psidium guajava ؛  جزء مناطق نیمه حاره ای

گیلاس : میوه های هسته دارشفتهای نوع Prunus    گلها روی شاخه های 2 ساله و 2 سال به بالا تشکیل می شود

گریپ‌فروت  : جزء مرکبات استوایی

گلابی :pyrus commonis)) ؛ جزء میوه های شفت دار ؛ گلها روی اسپورهای 2 ساله تشکیل می شود ؛ دانه دار ؛ پیوند مناسب اسکنه  ؛ دارای گونه های اروپا و آسیایی Pyrus spp   و تخمدان گلابی اپی جین است

لایچی  :( Litchi chinensis) ؛ جزء مناطق نیمه حاره ای

لیموشیرین  : حساس به سرما و جزء مرکبات استوایی  

موز  : جزء میوهای استوایـی

نارگیل : (Cocos spp) ؛ جزء میوهای استوایـی

نارنج  : مقاومت به امراض و نسبت به سرما  بیش از پرتقال

هلو :برای کشت هلو در اراضی قلیایی وآهکی پایه زرد الو – اراضی سنگین گوجه – اراضی سنگلاخی بادام  استفاده می شود – البته از خود هلو نیز می توان برای پایه استفاده کرد و میوه های هسته دارشفتهای نوع Prunus ؛ واریته های زودرس هلو قرمز رضائیه ؛ شاه پسند و انجیری دانشکده می باشد 0

 

 هندوانه : (Citrullus vulgaris ).  طالبی .  بادام ‌زمینی . بلوط ؛ توت .  خیار .

 

  دارابی .  ذغال‌اخته . شاه‌توت  شفتالو .  شلیل .  فندق .  کُنار .  لیمو

 

 ترش .  نارنگی . بلوط  .گوجه . گردو 

 

البته در ایران میوه های متعدد دیگری نیز وجود دارد که بصورت وحشی پرکنده اند و به دلایل مختلف استفاده نمی شوند و یا در مناطق محلی استفاده میشود .

 

منبع: منم کشاورز

نظرات 1 + ارسال نظر
انتقاد شنبه 22 اسفند 1388 ساعت 23:08

سلام دوست خوب

جای تشکر بسیار دارد که اطلاعات مفید خود را در اختیار دیگران می گذارید اما دوست داریم جامع تر باشد .
من هسته میوه هایی را که مثلا در سالهای گذشته خورده ا م امسال با اشتیاق در گلدانهای پلاستیکی کوچک کاشته ام اما دلهره دارم که نکند همه سبز نشوند علت این اشتیاق هم علاقه به گلکاری و باغبانی است و دیگر اینکه سال قبل هسته هلویی که کاشته بودم امسال جوانه زیبایی زده ولی زردآلو و سیب و خرمالو یی که پارسال کاشتم هنوز هیچ خبری نیست دلیلش چیست؟از گیاه کوچولوی هلویم چگونه مراقبت کنم تا ثمر دهد. لطفا مرا راهنمایی کنید. متشکرم

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد